MOJ PRIJATELJ OLI – 2. april, svetovni dan zavedanja o avtizmu

Zveza NVO za avtizem Slovenije poziva vse slovenske osnovne šole, da kljub poučevanju na daljavo obeležijo 2. april, svetovni dan zavedanja o avtizmu. Šole smo pozvane, da spodbudimo svoje učence in njihove starše, da se vključite v brezplačno poslušanje posnetka nove slovenske otroške knjige, z naslovom Moj prijatelj Oli. Zgodba govori o za pest velikem, razkuštranem kužku Oliju, ki je drugačen od svojih pasjih vrstnikov. Kadar je jezen čivka in kadar je dobro mijavka. Vsebina zgodbe prispeva k boljšemu razumevanju drugačnosti in avtizma pri mladih.

Posnetek bo na svetovni dan zavedanja o avtizmu, 2. aprila 2020, dostopen na tej povezavi  (zavihek PRILOŽENE DATOTEKE).

Dragi starši, skupaj s svojim otrokom si vzemite nekaj trenutkov, poslušajte posnetek in se kratko pogovorite o pomenu drugačnosti, posebnosti in spoštovanja drugih. Prosimo vas, da otrok na temo zgodbe nariše tudi risbico, ki jo poslikate in pošljete na e-naslov nina.cizman@gmail.com.

 

Zveza za avtizem se zaveda, da v teh posebnih trenutkih, veliko družin doživlja raznovrstne stiske in negotovosti, kar pa še posebej lahko velja za družne, kjer je prisoten avtizem. V ta namen so vzpostavili brezplačno pomoč in svetovanje po telefonu – SAM FON za pomoč otrokom, mladostnikom in odraslim osebam z avtizmom in njihovim družinam. Za pomoč staršem in družinam pa so vzpostavili tudi  podporne skupine za pomoč staršem in družinam na daljavo.

 

Ta vnos je bil objavljen v Knjižnica. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja