KULTURNI DOGODKI NA DALJAVO

V teh razmerah mnoge kulturne ustanove virtualno odpirajo vrata ter nas vabijo na oglede izbranih predstav in razstav.

Gledališče Glej
Vsak delavnik odklenejo eno predstavo. Več informacij na www.glej.si.

Hiša otrok in umetnosti
Predstave na daljavo so dostopne na njihovi spletni strani. Vsak teden dodajajo nove predstave, kmalu pa pričnejo tudi z izvedbo lutkovnih delavnic na daljavo.

Lutkovno gledališče Ljubljana
LGL je v času praznih dvoran na spletu objavilo posnetke nekaterih svojih najuspešnejših predstav. Odraslim je namenjena predstava Posvetitev pomladi, uprizoritvi Vihar v glavi ter Romeo in Julija sta namenjeni najstnikom, za najmlajše gledalce pa so primerne Ti loviš!Štiri črne mravljiceMočeradek gre čez cestoOstržekSapramiška in Sneguljčica. Do predstav lahko dostopate na povezavi Gledališče povezuje >

Lutkovno gledališče Maribor
Lutkovno gledališče Maribor je v sodelovanju s Televizijo Maribor objavilo posnetke desetih lutkovnih predstav, ki so dostopni v arhivu MMC RTV Slovenija >
Izbirate lahko med predstavami: Jakob in mesto, Ko je Šlemil šel v Varšavo, Krst pri Savici, Kurent, Rdeča Kapica, Sneguljčica, Volk in kozlička, Žaba Greta, Zelišča male čarovnice in Žogica Marogica.

Mestni muzej Ljubljana
Pripravljajo učna gradiva, ki so podprta z audio in video vsebinami. Trenutno so na voljo recepti – hrana skozi zgodovino, v naslednjih dneh pa bo na voljo tudi vsebina o gospodinjskih opravilih nekoč/danes in izobraževalno gradivo o Emoni. Učne vsebine na spletu >

Muzej novejše zgodovine Celje
V muzeju na družbenih omrežjih dnevno objavljajo različne vsebine (virtualne oglede razstav, pričevanja, posnetke ipd.), pripravljajo pa tudi spletne vsebine kot npr. pobarvanke z motivi Hermana Lisjaka za predšolske otroke. Več >

Pokrajinski muzej Koper
Pokrajinski muzej Koper omogoča virtualni obisk muzeja, otroke in njihove starše pa vabijo, da za zabavni predah med delom in učenjem obiščejo spletno stran muzeja in se preskusijo v eni od interaktivnih igric, ki so na voljo na povezavi.

Pomorski muzej
Z ogledom spletnih vsebin Pomorskega muzeja lahko obiskovalci spoznajo vse njihove zbirke in razstave, tudi virtualne oglede zbirk v Muzeju solinarstva in Tonini hiši.
V sklopu projekta Mala barka 2 je povezava do virtualnega muzeja Mala barka, ki zajema veliko bazo pomorske dediščine. V kratkem bodo v Pedagoškem kotičku objavili izbor nalog za najmlajše obiskovalce.

Slovenski etnografski muzej
Medtem, ko je muzej zaprt, vabijo k raziskovanju spletne strani SEM in novega zavihka oz. menija SEM OD DOMA, kjer najdete več kot 25.000 enot gradiva. Gre za zbirke predmetov, fotografij, etnografskih filmov, digitalno knjižnico katalogov in vodnikov po razstavah ter drugega gradiva, ki je dostopno preko spleta. Učitelje in osnovnošolce pa še posebej vabijo k raziskovanju digitalne učne ure na temo oblačilne kulture na Slovenskem.

Tehniški muzej Slovenije
V času, ko je muzej zaprt za obiskovalce, vabijo na ogled spletnih vsebin, ki vključujejo digitalno zbirko predmetov Tehniškega muzeja Slovenije, virtualni ogled Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri, virtualni ogled Muzeja pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu in zvočne e-knjižice za otroke.
Več na povezavi >

Tržiški muzej
Tržiški muzej ponuja virtualne sprehode po zbirkah Slovenski smučarski muzej in Tržiški šuštarji na povezavi > ter Koncentracijskem taborišču Ljubelj jug na povezavi >
Na spletni strani bodo v prihodnjih dneh pričeli z objavo aktivnosti za družine in otroke, ki se bodo redno dopolnjevale. Primer najdete v priponki.

Ta vnos je bil objavljen v Knjižnica. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja